THE VISITORS  >  FOTO SESSIE

origineel album variaties fotosessie jouw verhalen

picure alternate.jpg

picure waiting.jpg

picure wider.jpg

     Zoals je kan lezen in het In Focus artikel op ABBA The Site, was ABBA’s vertrouwde hoesontwerper Rune Söderqvist de man achter de visie voor de foto's. Nadat hij er had over nagedacht kwam hij met het ”engel” concept. De ”visitors” (= bezoekers) van het album zouden best engelen kunnen zijn, en daarnaast bevatte het album een nummer met de titel ’Like An Angel Passing Through My Room’. De volgende stap was om het concept om te vormen tot een idee voor de hoes. ”Ik wist dat schilder Julius Kronberg en boel enegelen had geschilderd in zijn werken" herinnert Rune zich, ”dus zocht ik zijn atelier - in het Skansen park [in Stockholm] – waar een aantal van zijjn schilderijen zich bevinden.”

Samen met fotograaf Lasse Larsson – die ook al de foto van het Super Trouper album had gemaakt – verzamelde Rune Söderqvist en de groep zich in het koude, onverwarmde atelier en poseerden ze voor een schilderij van een gigantische engel. Voor de eerste keer op een hoes werden de leden van de groep uitgebeeld als individuen in plaats van bij elkaar horende groepsleden. De fysiek koude omgeving en de algemene vermoeidheid binnen de groep ABBA droeg zonder twijfel bij aan de foto sessie.

Een van de andere foto's uit de sessie werde gebruikt als single hoes voor One Of Us single in Europe en op When All Is Said And Done in de USA. Belangrijkste verschil: Benny en Björn hebben van plaats geruild.

VOLGEN

Updates ontvangen? Word lid van de ABBA Plaza mail service en je ontvangt alle site updates per mail.

ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza
ENGLISH  |  CONTACT