SHINE

Frida in Amsterdam

Frida in Amsterdam

Frida in Amsterdam

Frida in Amsterdam

Frida in Amsterdam
Op 30 augustus 1984 om half zeven 's avonds hoorde ik op de radio dat Frida in Holland was om een video clip te maken en haar nieuwe album Shine te promoten. Op dat moment besloot ik dat ik haar MOEST ontmoeten.

Geen tijd te verspillen dus. I belde met de voorzitter van de fanclub. Zij vertelde me dat ze niet wist waar Frida logeerde, wat ik niet geloofde, maar ze verwachtte dat ze ergens in Amsterdam in een van de luxere hotels zou zijn.

Na een paar telefoontjes kwam ik er achter dat ze in het Sonesta Hotel verbleef. Dus ging ik naar Amsterdam met een vriend die ook ABBA fan was. Het personeel van het hotel vertelde dat ze aan het dineren was in een restaurant op de hoek.

Daar gingen we natuurlijk naar toe en we konden "hare majesteit de koningin van ABBA" inderdaad zien zitten aan een van de tafels. Uiteraard gingen we het restaurant niet binnen, omdat we haar wat privacy wilde geven. We besloten te wachten voor het restaurant en keken slechts sporadisch of ze nog binnen was.

Frida had ons echter al gezien en dacht dat we journalisten waren. Dus stuurde ze een van de personeelsleden van het restaurant naar buiten. Deze man vroeg of we verslaggevers waren. We zeiden "Nee, gewoon fans die een handtekening en een foto willen."

De ober ging terug en een paar minuten later kwam Frida naar buiten. Ze maakte een praatje met ons, signeerde in alle rust een paar platen en poseerde heel vriendelijk voor wat foto's. Zoals je ziet op de foto's was Frida een stuk relaxter dan ik zelf :)

Wat ik overigens toen niet wist, was dat een van de mensen die Frida vergezelden Görel Hanser was. Je ziet haar tussen Frida en mij in een van de foto's.

VOLGEN

Updates ontvangen? Word lid van de ABBA Plaza mail service en je ontvangt alle site updates per mail.

ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza
ENGLISH  |  CONTACT